بهمن جلالی <br>Bahman Jalali
بهمن جلالی
Bahman Jalali

بهمن جلالی
Bahman Jalali

 
بهمن جلالی را به عنوان یکی از مهمترین چهره های عکاسی معاصر ایران می دانند. بیشترین آثار او در حوزه های عکاسی هنری، عکاسی خبری و مستند می باشد.

جلالی 4

بهمن جلالی در سال 1323 در تهران متولد شد. او پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه، در رشته اقتصاد دانشگاه ملی ایران مشغول به تحصیل گردید. در همان سالهای تحصیل او به عکاسی رو آورد و عکاسی را به صورت تجربی آموخت. بهمن جلالی اولین فعالیت های هنری اش را در مجله تماشا وابسته به رادیو و تلویزیون ایران شروع کرد.
پس از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه و گذراندن خدمت سربازی، برای آموزش عکاسی به انگلستان رفت و در استودیوی جان ویکرز (John Vickers) عکاس انگلیسی مشغول به کار شد. پس از مدتی که از همکاری وی با استودیوی مذکورگذشت، به عضویت انجمن سلطنتی عکاسان انگلستان (Royal Photographic Society) درآمد.
وی در سال 1355 به ایران بازگشت و در پروژه ای مشترک با اسد بهروزان، که ایران شناس بود به همکاری پرداخت. همچنین او حاصل عکاسی از هفت کشور افریقایی را در مجموعه ای تحت عنوان "کتاب هنر آفریقای سیاه" به چاپ رسانید. قبل از انقلاب اسلامی ایران، بهمن جلالی چند نمایشگاه برگزار کرد که نخستین نمایشگاه انفرادی او در سال 1350 بود. نمایشگاهی که او در سال 1356 برگزار کرد خیلی مورد توجه قرار گرفت.

جلالی 1

بهمن جلالی در طی وقایع انقلاب اسلامی ایران و همچنین جنگ هشت ساله عراق بر علیه ایران عکاسی کرد. این دو دوره از مهمترین فعالیت های هنری او به شمار می روند. کتاب "خرمشهر" از عکس هایی تشکیل شده است که بهمن جلالی در سالهای جنگ از خرمشهر گرفته است. عکس های بهمن جلالی از دوران انقلاب و همچنین دوران جنگ از ماندگار ترین عکس های تاریخ ایران در این مقطع زمانی است.
در سال 1386 نمایشگاهی از آثار او در شهر بارسلون اسپانیا به نمایش گذاشته شد که مورد استقبال قرار گرفت. او در پاییز 1388 مدیریت هنری "نمایشگاه 165 سال عکاسی ایران" را بر عهده گرفت. بهمن جلالی بیش از 50 نمایشگاه عکس در ایران و اروپا برگزار نمود و آثار او در آنجا به نمایش گذاشته شد.
وی همچنین در تولید فیلم های مستند فعالیت هایی داشت. از جمله فیلم مستند "روایت شهری که بود" که در مورد اشغال خرمشهر در طی جنگ بود.
او چندین سال به گردآوری و اصلاح نگاتیوهای شیشه ای کاخ گلستان در تهران پرداخت. وی آثاری نیز با اعمال تغییرات در عکس های قاجاری خلق نمود.

جلالی 2

او از سالهای 1359 به بعد در دانشگاه های تهران، هنر، دانشگاه آزاد ، مرکز تحقیقات و مطالعات ارشاد و آموزشگاه هنری ماه مهر تدریس می کرد و به کارهای تحقیقاتی می پرداخت. بهمن جلالی با پروژه چاپ کتاب عکس ایران در آلمان همکاری داشت.
وی موزه عکاسی تهران یا عکسخانه شهر را که اولین موزه عکاسی ایران است را بنیان گذاشت. او همچنین سردبیر فصلنامه عکسنامه بود و تا پایان عمر عضو هیات تحریریه آن باقی ماند.
در سال 2009 میلادی از سوی بنیاد نیدرزاکسن (Niedersachsen) برنده جایزه بین المللی عکاسی اسپکتروم (Spectrum) شد و قرار بود در سال 2011 همراه با برپایی یک نمایشگاه و چاپ کتاب، جایزه به او اهدا شود ولی او در دی ماه سال 1388 دار فانی را وداع گفت. وی به علت سرطان در سن 65 سالگی در تهران درگذشت.
بهمن جلالی را به عنوان یکی از مهمترین چهره های عکاسی معاصر ایران می دانند. او به عنوان عکاس آزاد کار می کرد و آثار وی از دوران انقلاب، جنگ عراق علیه ایران، و همچنین زندگی شهری و معماری کویری از کارهای شاخص وی به شمار می رود. او نه تنها به عنوان یک عکاس برجسته، بلکه به عنوان یک محقق و مدرس عکاسی در طی سالهای متمادی در ایران فعالیت نمود. وی نقش موثری در نسل نوین عکاسان ایرانی ایفا نمود.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
گردآوری و تنظیم: امیر دولتیاری
تاریخ نگارش/آخرین ویرایش: 1396/12/28
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مراجع:

1_Editors (2017). Bahman Jalali. Retrieve from www.silkroadartgallery.com on Mar 9
2_Noornegar (2018). بهمن جلالی، همیشه استاد. Retrieve from https://noornegar.com on Mar 10
3_Editors (2010). Bahman Jalali. Retrieve from www.villaromana.org on Mar 10
4_Editors (2017). Bahman Jalali (Biographical details). Retrieve from www.britishmuseum.org on Mar 10

تعدادی از عکس های بهمن جلالی را در زیر ملاحظه می فرمایید:

 

جلالی 15

جلالی 14

جلالی 13

جلالی 12

جلالی 11

جلالی 10

جلالی 9

جلالی 8

جلالی 7

بهمن جلالی 6

نظرات کاربران

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

.Copyright © 2017 taklens.ir. All Rights Reserved

صفحه اینستاگرام: taklens.akaskhaneh@
کانال تلگرام: taklens_channel@